USAbilforum

USA biler - teknik => El og elektronik, reparation og fejlfinding => Emne startet af: Hærmand efter Tirsdag den 14. Oktober kl.21:56

Titel: Fra elruder til manuelt
Indlæg af: Hærmand efter Tirsdag den 14. Oktober kl.21:56
Hvordan og hvor svært er det, at skifte fra elrudehejs til manuelt hejs? Jeg vil allerhelst have det så simpelt og ikke-elektronisk som muligt, selvom en el-motor ikke koster meget :)

Derudover kunne jeg tænke mig at vide, hvad man gør med dør-indersiderne og herunder låsemekanisme osv., hvis den skal sandblæses og males? Er det nødvendigt at tage hejs og låsemekanismen etc. ud eller er det en mulighed at lade det sidde?

Ser frem til nogle gode og brugbare svar :D
Titel: Sv: Fra elruder til manuelt
Indlæg af: TBT efter Onsdag den 15. Oktober kl.13:38
Du skal ikke begynde at blæse med bevægelige dele monteret i dine døre, det kommer ind alle vegne, og i bedste fald knaser det lidt bagefter, ellers virker det slet ikke, og et er sikkert, de bevægelige dele bliver lynhurtigt slidt op.

Du kan heller ikke få det malet ordenligt med låsekassen monteret i døren, og hvis du alligevel påtænker at skulle have manuelt rudehejs, så skal det jo ud alligevel.

Det er intet problem at udskifte, der skal bores lidt nitter ud af dørsiden, fjernes lidt bolte og så kan det gamle tages ud, det "nye" er dørene med ret stor sandsynlighed forberedt til, så det er kun et spørgsmål om montering og justering.

Projektet koster nok ikke alverden, da der sikkert er større efterspørgsel på elrudehejs, end manuelle.

Jeg har et manuelt rudehejs til Camaro (F-Body) til at ligge, hvis det skulle passe på en Malibu.