USAbilforum

USA biler - teknik => Bremser, styrtøj og affjedring => Emne startet af: Houmark efter Mandag den 28. Marts kl.14:23

Titel: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Mandag den 28. Marts kl.14:23
Davs..

 Har lige hentet Buick´en fra vinteropbevaring, og udover batteriet var klappet ( ligesom sidste år ) skød den lige igang..

 Har hele sidste sæson har jagtet synderen, uden held.. Bilen både hopper og ryster, specielt ved 70km/t..  Både i drive og neutral.. Det er som om den gør det lidt ekstra når man f.eks accelerere op af bakke..

 Jeg har:
 -Afbalancering af alle 4 hjul..

 -4 hjuls udmåling, hvor vi stillede den til en smule toe inn + smurte alt op der havde en smørrenippel i styrtøjet. Intet var løst eller dårlig stand..
 
 -Monroe Highjackers bag, og Monroe improved standard gasdæmpere for..

 -Nye kryds, nyt midterleje + gummihus på kardanbroen samt afbalancering..

 -Nyt bagtøjsolie..


 Tænkte selv på at tjekke motor- og gearkasse ophæng samt om bagtøjet sidder skævt, men er der andre ting der kunne komme i spil?

 Og er der nogle i nærheden af mig ( Midtfyn ) der bare har tjek på det?

Mvh Houmark
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: EldoradoTossen efter Mandag den 28. Marts kl.14:34
Kører den på alle cylindre? Det kunne godt være fordi den mangler en enkelt, det kan give ret voldsomme rystelser, da motoren kommer i ubalance?
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Mandag den 28. Marts kl.16:32
Motoren kører som den skal, er er jævnt sikker på alle cylindre kører.. Konverterede til pertronix coil, magnetisk pickup med direkte 12v, 8.8mm tændkabler og nye tændrør sidste år..

Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: hs1973 efter Mandag den 28. Marts kl.19:41
Dårlige motorophæng eller et gearkasse ophæng kan gøre det. Eller en svingdæmper der er trist i gummiet og ved at gå fra hinanden. Fælge der ikke passer ordenligt til bilen og ikke centrere på navet men kun i boltene er osse en mulighed. Store fælge med lille dæksiderne er notorisk svære at afbalancere og giver i sig selv dårlig komfort, man mærker alle ujævnheder og det mindste ubalance. Hjullejet der er slør i kan osse have noget at sige. Eller dårlige bøsninger i bærearme. Eller en kombinationen af ovenstående.
Jeg ville starte med at låne et sæt stålhjul  original størrelse og se om det forandre noget, evt gør det værre eller bedre og så simpelthen prøve sig frem. Nogle af tingene er jo nemme at tjekke så start med dem.
Håber du finder fejlen mvh smeden. Bor desværre i Kbh.

PS husk at nogle fælge skal afbalanceres specielt. Dvs man spænder dem op i bolthullerne. Nogle steder kan de kun afbalancere ved at sætte en konus i centerhullet, det resultere bare i at bilen ryster en del når fælgene bliver sat på fordi centerhullet er ikke 100 % centreret. Har selv haft en del bøvl med min trans am, fordi fælgene blev afbalanceret med konus og ikke med pinde i bolthullerne.

Pps det står ikke på fælgen men som regel på kassen fælgen blev leveret i. Eller osse kan producenten nok vejlede dig.
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: sansui efter Mandag den 28. Marts kl.19:48
skævetromler/slidte hjullejer i bag . tjek det . kan få en bil til at ryste meget .
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Mandag den 28. Marts kl.22:05
Bremser hele vejen rundt blev tjekket, renset og smurt forøge år.. Det hele var næsten nyt..

Hjullejer fejler heller ingen ting, og vil mene alle mine gummibøs osv er i orden..

Da jeg fik bilen var der stålfælge med M+S dæk på, og de var forsøgt afbalanceret med op til 220g pr fælg, så noget siger mig problemet har været der længere.. Det hjalp faktisk at få alufælge på..

Det sæt adaptere jeg har på, er lavet en en cnc drejebænk, med korrekt størrelse centerhul, og fælgene går på med konus bolte og centrerings ringe der passer udover.. Har i øvrigt prøvet at bytte side med dem, og har haft andre fælge på, med samme resultat  :(

Svingningsdæmperen er ikke ny, og den kører ikke snor lige, men gummiet er solidt og den er ikke løs til nogen sider.. Problemet er at rystelserne ikke forsvinder hvis jeg sætter den i neutral og triller, hvor motoren kun kører i tomgang..  >:(

Skal ned og skifte et stykke af udstødningen, hvor jeg så vil prøve at starte bilen mens den hænger på liften, i håb om at synderen viser sig.. Blandt andet med et måleur fra karrossen til kardanen..

Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: sansui efter Tirsdag den 29. Marts kl.06:26
ok . lad os høre om du finder ud af noget  ;)
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: hs1973 efter Tirsdag den 29. Marts kl.20:52
Evt kan en af akslerne i bagtøjet være skæv så den ryster. Det kan opstå ved man feks har skredet sidelæns ind i en kantsten. Havde en kammerat der smed kardanen, den smadrede gearkasse huset og lavede buler i bunden. Men selv om bilen blev sat sammen af nye dele rystede den stadig bagefter. Det viste sig at det var en af akslerne der var skæv efter at han havde ramt kantstenen efter at bilen kørte sidelæns. Det var ikke så meget han havde ramt at fælgen var skadet og han huskede det dårligt. Men akslen var skæv efter det. Måske det var noget? Måske man kan se det på liften ved at fælgen slår lidt?
Det ville jo osse betyde den ryster osse i neutral så længe bilen ruller.

Mvh smeden
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Tirsdag den 29. Marts kl.23:10
Det er bestemt værd at tjekke.. Når jeg har måleuret alligevel, kan det bare sættes på en skærm eller andet fast punkt, og så ned på fælgkanten.. Er lige blevet varslet lidt overarbejde + har en bygge projekt igang i kælderen, men planen er som minimum at vi skal oldimer løb nede i Gråsten, sidst i 5 mdr som jeg husker det, og der skal den spille uanset..

Tak indtil videre ihvertfald :)
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: hs1973 efter Onsdag den 30. Marts kl.20:14
Man kan ihvertfald sige at når det ryster uanset om bilen er i gear eller ej og uanset omdrejninger, så er drivlinen nok ikke synderen. Når det ryster på den måde er det noget der kommer fra de hjul førende dele. Og når bøsninger og styrtøjet er tjekket og ok, så er der kun fælge,bagtøj eller kardan tilbage. Så du skal nok finde det. Mvh smeden.

PS på min chevelle kan kardanen ikke sidde skævt i gaflerne. Der er ligesom et spor som hovederne på krydsene passer ind i, så de kan kun sidde på en måde. Måsker er det anderledes på din, men siden det er en GM bil burde det være det samme. Amc er måske anderledes siden de kunne sidde så skævt at spiritman kunne måle det med et ur. Men tjek det aligevel
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Onsdag den 30. Marts kl.22:43
Min kardan sidder i gaflerne på samme måde som din.. Der er ligesom et spor krydset passer ned i.. Tænkte mere om hele bagtøjet sad skævt, for det ville vel også give lidt "hop" hver gang krydset skulle over et vist punkt..

Når jeg har et vist antal bar på high jackersne og drejer til højre, så går venstre fælg på et sted, men der er ikke noget tilsvarende til venstre.. Har haft byttet adapterne rundt uden ændring og de er stukket af på en cnc bænk, så mon ikke de er samme tykkelse :)

Der er ikke andet for end at tjekke det slavisk derhen ad, og så håbe man finder fejlen..

Tak igen ;)

Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: hs1973 efter Torsdag den 31. Marts kl.20:19
Det helt normalt at bagtøjet sidder en anelse til siden på ældre USA biler. Det har jeg set mange gange før, specielt på biler med bladfjedre. Fjenderne vrider sig når man svinger og på biler uden spær er det typisk det ene hjul der trækker mest. Og derfor skyder bagtøjet sig en anelse med årene. Biler med bladfjedre og spær kan være rigtigt slemme. Specielt hvis de bliver kørt hårdt. Min trans am havde det den gang jeg fik den så meget forskydning at du kunne se det med det blotte øje at det ene baghjul sad tættere på skærmkanten end det andet. Den kørte dog helt fint aligevel og rystede ikke. Men den gik altid sidelæns til samme side når man brændte bagdæk af.

Jeg er sikker på at en fuldsize buick ikke har kørt meget sidelæns men bare momentet alene kan trække det sidelæns en smule. Men jeg tvivler på det er det der ryster. Jeg hælder mest til en af akslerne eller kardan. Men sig lige til når du finder fejlen så vi andre kan lære noget.

Mvh smeden.
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Fredag den 01. April kl.07:16
Jeg tager noget målegrej med hjem her til weekenden, så prøver jeg at gå helt amok med at måle ud ;)

I hører nærmere..
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: hs1973 efter Fredag den 01. April kl.17:02
Vi krydser tæer og fingre.
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Fredag den 01. April kl.18:13
 Nå, fik konstateret at mit oliespild fra sandwichpladen ved oliefilteret ikke magisk har tætnet sig selv, og at bilen ikke var glad for at være løftet i én side så jack´en gik igennem vangen, der ellers var rimelig sund.. Stykket der gav sig er bøjet op i sig selv, så det må skæres ud og svejses nyt i..
 
 Vedhæfter lige nogle billeder, har også lidt video, men tror de er for store..

Venstre bagfælg slår sig 0,10mm og højre 0,32mm.. Bilen var klodset op på vangerne, og måleuret sad på fender skirtet..

Den bagerste del af af kardanen kører helt jævnt, men forreste del kører en smule ude af center..

Motorophæng og gearkasse ophæng er faste og fine, de er ikke møre og de giver sig kun en lille smule når man brækker i dem..

Begge tromlerne bagi går lidt stramt til noget af omgangen, og højre side siger en lyd når det kører, men der er intet slog i nogen af dem.. Når jeg skal ned og lave udstødning prøver jeg lige at trykke lidt på kardanen der hvor den går i gearkassen, for har faktisk nyt glidebøs og pakdåse, så hvis det er grunden til den hopper en smule foran, skifter jeg det selvfølgelig..

Hvad sker der hvis man piller oliefilteret af, uden at tappe bundkaret først? Er det kun olien der allerede er i filteret der kommer ud?
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Fredag den 01. April kl.18:15
Billederne
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: RC efter Fredag den 01. April kl.18:22
Der kommer kun det olie der er i filtret, vædske kan jo ikke løbe op kun ned.
Hvis den slæber på i bremserne, hvad sker der så med rysterrierne hvis du bremser?
Kan du mærke rystelser i bremsepedalen, den går op og ned når du bremser?

René
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Fredag den 01. April kl.18:29
Der kan intet føles i bremse pedalen.. Det var ikke noget voldsomt, ikke noget jeg ikke har mærket på andre biler...

https://youtu.be/bVgm6jhCMUg
https://youtu.be/muJxzMf9JN0
https://youtu.be/Slu2SGPDguM

Det er ikke let at høre lyden på bagfælget..

https://www.youtube.com/watch?v=bVgm6jhCMUg&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=muJxzMf9JN0&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=Slu2SGPDguM&feature=youtu.be

Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Spiritman efter Lørdag den 02. April kl.06:35
Surt med vangen, men hvorfor løftede du den ikke bare under bagtøjet :o

Med hensyn til bøsningen i gearkassen er den ikke så slem at skifte, du kan pille bagenden af gearkassen mens den sidder i bilen, og er der slør der kan det give rystelser!

Kardanen er lang nok, ikk?? jeg var ude for på min GTO der var de samme problemer, altså slidt bøsning i gearkassen, hvilket var opstået da yoken på kardanen ikke stak langt nok ind i gearkassen, kardanen blev forlænget med 25mm og bøsningen skiftet, og vupti, jeg var kørende uden rystelser Thumbs up
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Lørdag den 02. April kl.07:39
Tror bestemt det er original kardan, og så vidt jeg husker går den også langt i..

Løftede på vangen, fordi der er ca 2 meter ind til bagtøjet, og bilen er så lav originalt at det er svært at nå derind :( min brystkasse rører ved bunden når jeg ligger derinde..
 -Skulle nok have gjort forsøget, men det er let at sige nu....

Ville gerne undgå at spilde for meget gearkasse olie når jeg piller af, for syntes satme pengene flyver let ud af lommen på begge biler nu :( Må lige se hvor galt det går, har omkring én l stående der kan fyldes efter med..
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Spiritman efter Lørdag den 02. April kl.10:51
Ville gerne undgå at spilde for meget gearkasse olie når jeg piller af, for syntes satme pengene flyver let ud af lommen på begge biler nu :( Må lige se hvor galt det går, har omkring én l stående der kan fyldes efter med..

Bare løft bilen så højt op du kan i bagenden, så løber der ikke meget olie af, jeg gjorde det samme på AMC`en  ;) husk at skifte pakdåsen nu du er i gang ;)
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: hs1973 efter Lørdag den 02. April kl.20:39
Ok lyder som om du har noget at arbejde med. Hvis du ikke tapper olie af først hvilket ikke altid er muligt, så er bundkaret på gearkassen fyldt op og så kommer der en del olie. Det meste ligger dog i converteren. Så regn med ca 4,5 liter plus det løse. Hvis ikke der er en magnet i bundkaret så sæt en stærk en i. Det suger metalpartikler til sig så filtret ikke stopper til så hurtigt. Og husk at sørge for at faknigen ved filterhalsen er sat rigtigt. Og filteret sidder rigtigt.
Så kan du rense bundkaret. Læg en rette skinne på hen over hullerne, er der nogle af hullerne der buler op er det blevet spændt for hårdt. Det er en typisk fejl at man spænder karet for hårdt så hullerne bliver trykket og karet lækker.
Mvh smeden.
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Lørdag den 02. April kl.22:28
Kan det bagerste glidebøs ikke skiftes uden at skulle kassen ad? Havde en formodning om at pakdåse bare skulle ud, så kunne man tage det med en aftrækker..?

Må være noget jeg har drømt :(

Nu skal jeg lige konstatere der er slør i det nuværende, før jeg begiver mig ud i alt muligt..
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Spiritman efter Søndag den 03. April kl.08:40
Kan det bagerste glidebøs ikke skiftes uden at skulle kassen ad? Havde en formodning om at pakdåse bare skulle ud, så kunne man tage det med en aftrækker..?

Må være noget jeg har drømt :(

Nu skal jeg lige konstatere der er slør i det nuværende, før jeg begiver mig ud i alt muligt..

Du kan nøjes med at pille bagenden af gearkassen, og på min løb der ikke meget olie af, bundkaret skal ikke pilles, så du kommer slet ikke ind til filteret  ;)
Bøsningen skal slås eller trykkes ud og ind med en dorn  Thumbs up
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: TBT efter Søndag den 03. April kl.09:02
Hvis det er en GM gearkasse så løber der ikke en halv liter ud når du piller udgangshuset af, render der mere af, er der simpelthen for meget olie på!

Gm kasserne skal have olie til toppen af bundkarspakningen når de er varme, hverken mere eller mindre.
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Søndag den 03. April kl.09:51
I er sku nogle gode knejte alle sammen, tusind tak for hjælpen..

Skal nok opdatere når jeg får kikket og skruet lidt i det..
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: hs1973 efter Søndag den 03. April kl.21:19
Det rigtigt nok. Jeg troede bare du mente bundkaret. Enden kan godt pilles af uden det store oliespild. Det kun selve bundkaret der er olie i. Der drypper lidt når du piller kardan af. Men som sagt så løft den op bagude så olien løber fremad. Så kommer der næsten ingenting ud at bagdelen af kassen.
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Lørdag den 16. April kl.19:56
 Så fik jeg lige brugt 8 timer i værkstedet..

 Startede med at pille begge udstødninger af ved manifolden, så jeg kunne komme til at fjerne gearkassebroen, samt at den ene udkravning var rustet lidt væk, så Spiritman var så flink at sende mig en ny del at svejse på  8)

 Så afmonterede jeg kardanen, understøttede gearkassen og pillede broen af så jeg kunne pille det bagerste hus af.. Skiftede glidebøsset og pakdåsen og monterede igen.. Fixede min olie utæthed, lavede udstødningen færdigt, reparede et udstødnings ophæng, montede gearkasse bro og kardan og så ville jeg faktisk hjem af, men så slog det gnister i motorrummet ( mens jeg stadig var under bilen ) ...... Det var så den tykke plus ledning der går til starteren, der havde gnubbet alt isoleringen væk på manifolden..

 Ville så prøve at starte bilen mens jeg holdte ledningen væk fra manifolden, og min makker skulle dreje nøglen.. Da han drejer nøglen, eksplodere batteriet..  :-\

 Ringer så til Maibri, som desværre mener at starteren og måske tændingslåsen er død også :(

 MEN MEN MEN..Pillede starteren af, tjekkede at den virkede med et løst batteri, lavede nye ledninger, købte og monterede nyt batteri, tjekkede tændingslås og sikringer... WUPTI så kørte den sorte båd igen.. Kun 2-3 timer senere end håbet  C:-)

 Bilen ryster en smule mindre, men det er ikke meget :( Kører ned til en mekaniker jeg kender, som forhåbenligt kan hjælpe mig :(
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Lørdag den 16. April kl.19:59
Billeder

Det er de gamle ledninger på starteren
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Lørdag den 16. April kl.20:30
Men jeg har lagt mærke til at bilen gerne vil bremse i små nyk.. Og når bilen hænger på liften, og jeg drejer hjulene, så stopper de inden de har kørt en omgang, som om alle bremsetromlerne er ovale eller sådan.. Skal de bare blive ved med at dreje rundt, eller er det normalt for tromle bremser?
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Spiritman efter Søndag den 17. April kl.08:49
Men jeg har lagt mærke til at bilen gerne vil bremse i små nyk.. Og når bilen hænger på liften, og jeg drejer hjulene, så stopper de inden de har kørt en omgang, som om alle bremsetromlerne er ovale eller sådan.. Skal de bare blive ved med at dreje rundt, eller er det normalt for tromle bremser?

Det er lidt mystisk med det rysteri, du kan prøve at sætte bagtøjet op på to bukke, og køre drivlinen op i fart, ryster den med hjul på kan de prøve at pille dem af og gøre det igen, fosvinder det er det dine hjul, gør det ikke, ligger problemet længere fremme i drivlinen! :o
Fedt du fik fikset mange af de andre ting iøvrigt Thumbs up
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Søndag den 17. April kl.10:32
Der gik bare alt for lang tid med at fikse ledninger osv til starter en :( Havde planlagt at der skulle laves et h på udstødningen, men det var som om det blev næste gang ;)

Tror jeg vil prøve at lave mere toe in på forhjulene, for syntes den er lidt levende under kørsel, måske det kunne hjælpe lidt også.. Er snart på bar bund :(
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Spiritman efter Søndag den 17. April kl.19:16
Der gik bare alt for lang tid med at fikse ledninger osv til starter en :( Havde planlagt at der skulle laves et h på udstødningen, men det var som om det blev næste gang ;)

Tror jeg vil prøve at lave mere toe in på forhjulene, for syntes den er lidt levende under kørsel, måske det kunne hjælpe lidt også.. Er snart på bar bund :(

Har du testet drivlinen som jeg beskriver? Gør den det også med andre hjul på?
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Søndag den 17. April kl.21:13
Har ikke prøvet at understøtte den på bagtøjet og lade den køre, kun hvor den hang på vængerne men der var næsten intet at komme efter ( 0,24 mm ) Har prøvet at rykke i alle 4 hjul, op-ned-side-frem-tilbage, uden at der er det mindste slør.. :(

Har haft nogle 9,5x20" på, hvor den gjorde præcis samme ting, eller dvs lidt værre for der passede centrerings ringene ikke 100%

Kan være jeg skulle klodse den op på bagtøjet, og se hvad der sker når vægten ligger ligesom på vejen..
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Spiritman efter Mandag den 18. April kl.08:57
Har ikke prøvet at understøtte den på bagtøjet og lade den køre, kun hvor den hang på vængerne men der var næsten intet at komme efter ( 0,24 mm ) Har prøvet at rykke i alle 4 hjul, op-ned-side-frem-tilbage, uden at der er det mindste slør.. :(

Har haft nogle 9,5x20" på, hvor den gjorde præcis samme ting, eller dvs lidt værre for der passede centrerings ringene ikke 100%

Kan være jeg skulle klodse den op på bagtøjet, og se hvad der sker når vægten ligger ligesom på vejen..

Din kardan har en anden vinkel på bagtøjet når bilen hænger på liften, men ved at stille den på bukke, han du prøve med og uden hjul, og til sidst pille bremsetromlerne af også, bliver det ved, må kardan af, og fortsætter rysteriet, må det ligge i gearkassen, eller converter, eller svinghjul, eller krumtap......... :'( :'( :'(
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Mandag den 18. April kl.09:07
Bilen ryster selvom gearkassen står i N, og betyder ikke noget at jeg kører 70km/t i 2. gear i stedet for 3. gear, så rystelserne må ligger i kardan og bagud.. Må forsøge mig med vægten på bagtøjet, og så begynde demontering indtil jeg finder noget..

Tak  Thumbs up
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: TBT efter Mandag den 18. April kl.10:34
Din kardan har en anden vinkel på bagtøjet når bilen hænger på liften, men ved at stille den på bukke, han du prøve med og uden hjul, og til sidst pille bremsetromlerne af også, bliver det ved, må kardan af, og fortsætter rysteriet, må det ligge i gearkassen, eller converter, eller svinghjul, eller krumtap......... :'( :'( :'(

Uden kardan på en automatgearkasse, det lyder spændende  :P

Men er problemet nøjagtigt det samme i 2 og 3 gear ved samme hastighed, så kan vi hurtigt udelukke alt foran kardannen, og fortsætter det på bukke uden hjul og tromler, så er det indgangslejet i bagtøjet, eller kardan.
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Spiritman efter Mandag den 18. April kl.12:40
Uden kardan på en automatgearkasse, det lyder spændende  :P

Men er problemet nøjagtigt det samme i 2 og 3 gear ved samme hastighed, så kan vi hurtigt udelukke alt foran kardannen, og fortsætter det på bukke uden hjul og tromler, så er det indgangslejet i bagtøjet, eller kardan.

Hæ hæ, man kan vel sætte yoken i alene, eller låne en yoke og sætte i hullet, det kræver dog lidt hardware og opfindelser til at holde den på plads  :o men det peger snart i retning af noget bagtøjs relateret rysteri, spændende hvad det ender med  :) for var kardanen ikke afbalanceret?
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Mandag den 18. April kl.13:39
Kardanen blev afbalanceret med nye kryds, nyt midterleje og gummihus samt ny bagtøjs olie sidste år..

Skal lige finde en ny dag jeg kan få prøvet at se på det ...
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: RC efter Mandag den 18. April kl.15:13
inden du skiller det hele ad, hvis der er midterleje på kardanen skal du sikre dig at lejet er shimset så din kardan går 100%  lige ud af gearkassen, hvid det ikke er centret giver det rystelser.

René
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Mandag den 18. April kl.18:11
Bagerste del af kardanen, den der går skråt ned til bagtøjet, kørte snor lige da bilen var klodset op  på vangerne.. Forreste del "hoppede" lidt, men der sidder 2 plader på for at afbalancere.. Det kan muligvis ses i den ene video jeg lagde op.. Kan det være lejet i gearkassen så?

Prøvede at rykke lidt i udgangs akslen på gearkassen, da jeg havde sluthuset af, men syntes ikke der var meget slør i.. Ikke nok til jeg tænkte over det, for udover den kommer kardan yoken, der passer i glidebøsset = Støttet i min optik..

Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Onsdag den 20. April kl.20:30
Efter at have snakket med Maibri og Allan ( Begge er Buick Club Danmark medlemmer ) er Jef kommer frem til at jeg enten låner en kardan af Maibri, eller Allan ( Som bor betydeligt tættere på, og har lift )

Har også ringet til Fyns Kardan og Bremseservice som har lavet kardanen til at starte med, og de ville gerne tage den op og tjekke den, så tror det bliver nr. 1 for Allan havde først tid om 2-3 uger, og hvis jeg triller op til Maibri ( 3 timer tur-retur ) og finder ud af det er kardanen, skal der alligevel ske noget med min egen..
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Mandag den 02. Maj kl.06:57
Havde min første rigtige tur i bilen i går, og syntes den opførte sig anderledes.. Rystelserne er ikke nær så kraftige uden gas, som de er med gas.. Dvs på vej ned i fart og der mindre vibrationer end end når man holder farten, og især end når man accelerere..

Har bestilt nye bagdæk, samt jeg piller kardan af i dag, men hvis intet hjælper, så må jeg have kyndig hjælp :-(
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: TBT efter Mandag den 02. Maj kl.11:00
Havde min første rigtige tur i bilen i går, og syntes den opførte sig anderledes.. Rystelserne er ikke nær så kraftige uden gas, som de er med gas.. Dvs på vej ned i fart og der mindre vibrationer end end når man holder farten, og især end når man accelerere..

Har bestilt nye bagdæk, samt jeg piller kardan af i dag, men hvis intet hjælper, så må jeg have kyndig hjælp :-(

Hvis det følger omdrejningerne og ikke hastighed, er det FØR kardan, følger det hastighed men ikke nødvendigvis omdrejninger er det fra kardan og bagud, så du er nok nødt til at finde ud af hvilken af de 2 fejl der er tale om ;)

Mit første bud, hvis fejlen er værst under mellemaccelerationer, ville være at sænke tændingen et par grader, for udover at for tidlig tænding smadrer stemplerne, så giver det nogle vibrationer der ikke lige er til at spore umiddelbart, da det kræver højt vakuum i manifolden og en hvis mængde omdrejninger, før problemet opstår.


Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Mandag den 02. Maj kl.12:18
Min tænding står på 32-34 grader plus manifold vacum.. Kan ikke fremprovokere rystelser med omdrejninger i motoren, det er altid samme hastighed det kommer..

Undrede mig bare over hvorfor det var blevet mindre.. Tror et sæt nye øjne ville gøre godt, kender desværre bare ingen i nærområdet der er kompetente.. :-(

Er godt træt af det nu, og håber virkelig det er væk inden oldtimer løbet i Gråsten..
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Tirsdag den 03. Maj kl.19:26
 Var ude ved Fyns Kardan og Bremseservice i dag, hvor de renoverede min kardan for 2 år siden, og have min kardan spændt op og tjekket... Der var under 2g galt, og generalle fabriks regler siger alt under 5g skal man ikke gøre noget ved..

 Forreste del af kardanen "slog" ligesom da den sad på bilen, men det var den jo afbalanceret efter, og de måle"bukke" den lå i rørte sig så lidt man ikke kunne se det med øjet..

 Så er vi vel ude i noget gearkasse, hvilket er sidste roterende del jeg ikke har tjekket..

Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Tirsdag den 10. Maj kl.21:56
Opdatering..

 Var nede ved en mekaniker jeg nogle gange bruger, for at hente nogle papirer på min Mini jeg havde glemt.. Vi faldt i snak ang mit vibrationsproblem, og han ville gerne give det et skud og se om han kunne præcisere det.. Efter køreturen begyndte han slavisk at tjekke gummibøs i hele styretøjet, og til sidst meldte en "pitman arm" sig.. Havde hævet forenden, og så hvis man tog godt fat i venstre forhjul kunne man se en smule slør i armen..

 Hvad gør man med det? Skifter man selve gummiet i armen, eller hvordan? Og hvor får man delene fra? Vedhæfter et billede, det er taget bag venstre forhjul, skråt fremad mod motoren.. Det er armen der går ned i den anden, med den lodrette "arm"..

Tak for alt jeres hjælp..

Houmark..
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Tirsdag den 10. Maj kl.21:59
Billeder der åbenbart vender på hovedet...
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Spiritman efter Onsdag den 11. Maj kl.07:38
Opdatering..

 Var nede ved en mekaniker jeg nogle gange bruger, for at hente nogle papirer på min Mini jeg havde glemt.. Vi faldt i snak ang mit vibrationsproblem, og han ville gerne give det et skud og se om han kunne præcisere det.. Efter køreturen begyndte han slavisk at tjekke gummibøs i hele styretøjet, og til sidst meldte en "pitman arm" sig.. Havde hævet forenden, og så hvis man tog godt fat i venstre forhjul kunne man se en smule slør i armen..

 Hvad gør man med det? Skifter man selve gummiet i armen, eller hvordan? Og hvor får man delene fra? Vedhæfter et billede, det er taget bag venstre forhjul, skråt fremad mod motoren.. Det er armen der går ned i den anden, med den lodrette "arm"..

Tak for alt jeres hjælp..

Houmark..

Byt til nyt, ganske simpelt  ;D ;D

http://www.jcwhitney.com/pitman-arm/buick/c11315m13j1s19.jcwx (http://www.jcwhitney.com/pitman-arm/buick/c11315m13j1s19.jcwx)
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Onsdag den 11. Maj kl.08:09
http://www.jcwhitney.com/pitman-arm/buick-electra-1965/c11315d193y1965j1s23.jcwx?filterid=d193y1965g2

Der kommer kun et shaft seal kit frem.. Der er vel også det jeg skal bruge? Mener at staven der går ned igennem, sidder på en noget længere arm, end de korte der bliver vist.. Selvfølgelig har jeg kun billeder fra den side hvor man ikke kan se det..
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Spiritman efter Onsdag den 11. Maj kl.08:44
http://www.jcwhitney.com/pitman-arm/buick-electra-1965/c11315d193y1965j1s23.jcwx?filterid=d193y1965g2

Der kommer kun et shaft seal kit frem.. Der er vel også det jeg skal bruge? Mener at staven der går ned igennem, sidder på en noget længere arm, end de korte der bliver vist.. Selvfølgelig har jeg kun billeder fra den side hvor man ikke kan se det..

Du skal bruge armen, i enden af den sidder ledet der tilsyneladende er slidt, shaft seal kittet er til styrehuset, og er tætninger for olie, og det er vel ikke det der er problemet  ;) til gengæld ser det ud til at være en udfordring at finde en pitman arm til den, men du må i gang med diverse amerikanske forums, hvis ikke Majbri kan et eller andet! Med mindre ledet sidder i centerlinket, det kan muligvis se sådan ud ved lidt googling  :o men begge dele er vist ikke nemt til den bil, tjek linket her, de kan renoverer noget i den dur!

http://www.oldbuickparts.com/cart/pdf/cat610/cat610.pdf (http://www.oldbuickparts.com/cart/pdf/cat610/cat610.pdf)
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: Houmark efter Onsdag den 11. Maj kl.09:18
Maibri siger det ikke findes, men han ville lige undersøge med en makker han kendte..
Titel: Sv: Vibrationer under kørsel..
Indlæg af: TBT efter Onsdag den 11. Maj kl.11:34
Hvis det er den mellem pitman og center link, så hedder den en Idler arm, og kan nok være lidt svær at skaffe.