Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - NickyW

Sider: 1 2 [3] 4 5 6
31
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Sv: Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Onsdag den 25. November kl.19:53 »
Hvis du vil have det gjort godt, så send den ud til Svend i nybølle. Han har renoveret adskillige motorer og gearkasser til mig. De har alle fungeret som de skulle bagefter. Evt smid bilen derud. Det kunne jo være noget andet som kan ordnes billigere end en renovering af gearkasse.

Han er ihvertfald en fin fyr, gammel bevares men erfaringen omkring gamle biler af alle typer har han. Han har rodet med alt fra mustanger til Rolls Royce gennem de sidste 45 år. Han er en af de sidste oldtimers som ved næsten alt der er værd at vide om vores klenodier. Og han er som regel til at betale ikke mindst.  Det hedder nybølle auto og han har Tlf 44971473. Værkstedet ligger i en lille flække ved ledøje i smørum ved Kbh.

Mvh smeden.
jeg er allerede i snak med en som flere har anbefalet, som også vil give garanti osv. men det kan da ikke udelukkes jeg kører forbi og får en snak med svend en dag jeg kører forbi. så tak for info

32
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Sv: Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Søndag den 22. November kl.20:11 »
en lille opdatering.. har ligget og lyttet, rodet og ravet, og det bedste bud er et leje i gearkassen der er færdigt.. så nu skal den af og sendes til renovering....

33
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Sv: Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Fredag den 30. Oktober kl.16:12 »
Converteren har ligesom nogle skovlblade eller turbineblade inden i. De kan i sjældne tilfælde knække og rasle rundt inden i. Håber i finder fejlen.

Mvh smeden.
det rasler ikke, det banker..  :'(  jeg skal nokslippe en besked hvis vi finder problemet.

34
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Sv: Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Torsdag den 29. Oktober kl.18:42 »
Har du haft det skjold af der sidder mellem motor og gearkassen? For der hvor skjoldet går op ved starteren kommer det ret tæt på startkrans mm og der skal ikke ret meget til før det larmer sygt meget. Prøv at skrue det af og se om lyden forsvinder når du starter. Evt om det er bulet og derfor rør startkransen. Det er hurtigt og nemt lige at skrue af og se om det er det. Evt tjek for løse converter bolte det har jeg set en del gange før. Eller måske din converter har smidt et blad indvendigt.

Dete R lige de ting jeg ville tjekke hvis det var min.
Mvh smeden.
hvis det er plastik skjoldet under bilen,rundt om converter og krans så har jeg taget det af, og det er efter jeg har gjord det at jeg er sikker paa lyden kommer fra converter eller krans.  - umiddelbart sidder converter boltene fint, men det kigger vi nærmere på i weekenden, der kommer en der har rodet en del mere med det end mig........ - et blad indvendigt?   det kunne godt lyde sådan... ikke at jeg aner hvordan det lyder, men min bil lyder i hvert fald ikke sund  >:(

35
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Sv: Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Torsdag den 29. Oktober kl.17:22 »
Det jeg mener med at lave det korrekt, er at bruge de pskninger der skal til, og ikke nogle egne tilfældige løsninger  :P

Det med den ikke vil skifte, har du tjekket om din vaccummodulator er tæt, samt slanger ?

René
ja det gjorde jeg første gang, og der synes jeg sku ikke det sad særlig godt, - derfor jeg satte en ekstra i, som gjorde det kom til at side ordenligt, ikke faldt ud med et lille puf... - har snakket med flere der har gjord det samme, så det burde ikke være den ekstra o-ring der giver problemer. - det var faktisk min plan jeg ville tjekke, men har faktisk glemt det i farten, - planen var jo bare lige at skifte olie, køre en tur og så videre til næste ting i rækken... nåede aldrig så langt  >:(

36
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Sv: Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Torsdag den 29. Oktober kl.16:16 »
Kardan roterer kun når du kører, converteren roterer så snart motoren kører, så de 2 ting er nemme at fejlsøge individuelt.

Grunden til jeg spurgte som jeg gjorde er at mange ofte glemmer andre ting de lige gjorde i samme forbindelse, eller lige forud for en hændelse, og det så først dukker på efter en masse løsningsforslag, og den information kunne have løst problemet med det samme.

Men jeg har desværre ikke flere forslag, da jeg på dette grundlag kun ser en mulighed for fejl.
nårh ja selvfølgelig :D - men det kan ikke mærkes i bilen i tomgang, i nu.....  - men der køre den jo så heller ikke så stærkt? -  jeg har ikke glemt at fortælle om noget andet, men som jeg også har snakket med en om er at der jo os den mulighed, et andet problem er opstået tilfældigvis samtidig med jeg har skiftet olie, men enlig ikke har noget at gøre med hva jeg har lavet... men jeg får tid igen i weekenden så må vi se hva jeg kan finde ud af..  - og tak for jeres svar indtil   videre Thumbs up

37
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Sv: Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Torsdag den 29. Oktober kl.16:08 »
Ja, jeg mener om den går i gear.
Har du prøvet et montere filteret korrekt ?, hvis ikke, er det svært at hjælpe, hvis repperationen ikke er udført korrekt.

René
ja den går i gear, - som den plejer.... det vil sige at en af de ting der gør jeg ved den er ved at være slidt blandt andet er, at den ind imellem når den er kold, ikk vil hoppe i gear når jeg skifter, så skal jegholde omdrejninger på motoren i 5- 20 sek , så hopper den lige pludselig i gear... men den har kunne gå i gear de gange jeg har prøvet efter olie skift.  - jeg siger ikke det er umuligt jeg har sat noget forkert ved filter, studs osv, men jeg tvivler meget... og er også 99%sikker påå lyden kommer fra converter / startkrans.

38
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Sv: Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Onsdag den 28. Oktober kl.17:25 »
GM gearkasser tåler hverken for meget eller for lidt olie, for meget skyder det blot ud af udluftningen, og giver ikke mislyde.

Oliepumpen sidder lige foran converteren, du skubber netop converteren ind i pumpen.

Hvis du KUN har skiftet olie, og den ikke sagde det før, så er der kun 1 sted fejlen kan være, som tidligere skrevet.

3-5 liter er meget passende når du "kun" skifter filter, 12 liter er ved tom converter og gearkasse.

En converter i ubalance giver vibrationer du kan mærke, men sjældent høre.

En knækket flexplade kan give lyde, men den knækker ikke ved olieskift.

Så igen, har du lavet andet end at skifte olie, så lad os det vide, så er det nemmere at hjælpe. ;)
min kardang er ude af balance så ha ikk kunne mærke hvis der var noget ved converter tror jeg? - har ikke lavet andet... er ikke bange for at indrømme at jeg ikke har noget forstand på at rode med biler, så i får vist nok alt med herfra som jeg ved  ;)

39
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Sv: Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Onsdag den 28. Oktober kl.16:32 »
Det lyder af meeeeget lidt i mine øre, det er gearkassen vi taler om, når det overhovedet pinden?
ja det når pinden, og faktisk en smule over hvor den helst skal være, - det er fordi det langt fra er alt olien man får ud ved sådan et skift.  - mener at have læst at i det hele, gearkasse og konverter i alt er 10,4 L , - men det er ikke noget jeg er helt sikker på...

40
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Sv: Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Onsdag den 28. Oktober kl.16:29 »
Jeg ville skille den ad igen, og montere filteret som det er meningen, med de pakninger der skal til.
Hvis olien er brun er den enten meget gammel, for håbentlig, så er gearkassen, måske redet, ellers har den været varm, og så er det kun et spørgsmål om tid før den dør totalt.
Nu skriver du at den har været kørt varm, med mislyden, går den i indgreb i alle gear ?.

René
når du skriver indgreb, mener du så den går i gear, eller om lyden er der i alle gear? :o

41
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Sv: Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Tirsdag den 27. Oktober kl.20:04 »
det er en helt andet lyd end ventil klikken...  medmindre ventil klikken lyder meget anderledes på en 8er i forhold til alm biler  :)

42
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Sv: Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Tirsdag den 27. Oktober kl.20:00 »
jeg har lige nu smidt den op på bukke, (igen) - fjernet skjold til converter og tandkrans,  og er meget sikker på det er der lyden kommer fra... umiddelbart ser de 3 bolte ud som om de sidder som de skal.... men jeg synes det ser ud som om det er en lille smule ude af balance? - jeg afventer at der kommer et par ekstra øjne forbi i weekenden... - olie standen er blevet tjekket i tomgang, ved varm motor -( dog uden at have været ude at køre) da den lyd ikke indbød til søndags tur ??? - jeg har hældt 4 L på,  - tabeller siger 2,8- 3,8 L  - erfarne folk siger 3,8 L og op 4-6 L. 

43
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Sv: Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Tirsdag den 27. Oktober kl.17:55 »
Mulighederne er relativt få ud fra hvad du beskriver der.

Oliepumpen, indgangsakslen eller converteren er de eneste bevægelige dele i tomgang i P eller N.

Det kan dog lynhurtigt afsløres ved at måle olietrykket på kassen, flukserer det, så er der luft eller en utæthed i pumpen.

Har du kun skiftet olie og filter, og filteret ikke er HELT tæt, så suger pumpen luft ind, og det lyder ganske rigtigt meget grimt.

Pushin filtre er kendt for utætheder, folk bruger skruetrækkere og andet voldsværktøj til at fjerne pakningen, en ridse er nok til den nye pakning ikke kan tætne, og så har man balladen.

Men slam og sort olie, så er det jo alligevel tid, og en ordenligt reparatør inspicerer alle dele inden de godkendes til "genbrug" så der vil fejlen under alle omstændigheder blive rettet.
jeg har kun brugt mine små fingre til skift af filter, og efter som pakning der hvor studsen sidder i gearkassen så fin ud (efter min viden) lod jeg den sidde... da jeg tog olien af anden gang var det netop for at tjekke op paa hvordan filteret sad, og jeg valgte at give det en ekstra o-ring - så det kom til at sidde bedre.. - det første gang jeg skifter olie og filter på en gearkasse, men det ville komme bag på mig hvis problemet ligger i hvordan filteret sidder..   - hvordan skulle det kunne give en høj banke lyd hvis den suger luft?? mvh

44
Gear og bagtøj, reparation og optimering / Mærkelig ubehagelig lyd!
« Dato: Mandag den 26. Oktober kl.21:48 »
hey...  jeg har lige skiftet olie og olie filter på min th400 gearkasse....... da jeg starter svinet op igen og den står i tomgang, er pludselig en høj "bankelyd" - 99% sikkert fra gearkassen?  når jeg hæver omdrejninger banker lyden hurtigere. - det er en  del højere, og anderledes lyd end "ventil klikken" - min første tanke var at jeg havde sat filter forkert, så jeg tog bundkar af igen og tjekkede, ny olie på igen osv, stadig samme lyd......??? lyden har med 100% sikkerhed IKKE været der før, den er ganske enkelt for høj og tydelig til man kan overhøre det, -selvom min bil larmer, og! rasler fra lydpotter! det skal siges at alt  tyder på, allerede inden olie skift, at min gearkasse trænger til en renovering..... -da jeg tog olien af første gang, var den meget mørkebrun, hele bunden af bundkaret var der et tykt lag slam som man kunne "skrive" i... ligeledes på oliefilter....  - jeg har prøvet at spørge flere forskellige meget erfarne mennesker, også gearkasse specialist, men ingen af dem har hørt om lign problem.. -det er selvfølgelig svært at forklare "problemet" over telefon eller tekst som her.. men er der nogen som har prøvet noget lign, eller har en ide om hvad det kan være????  .   - jeg er ved at være fast besluttet på den bliver sendt til renovering her i vinter, men derforkommer dette stadig til at forstyrre min natte søvn >:(  håber i kan hjælpe

45
Alt mulig snak / Sv: Hvad gør i når i sætter den i vinterhi?
« Dato: Onsdag den 07. Oktober kl.22:05 »
godt spørgsmål, min første vinter med udyr i laden,  kunne være rart med et par gode råd Thumbs up

Sider: 1 2 [3] 4 5 6